Hírek

FF Ccélok 1. hely

2021. június 26.

A Fenntartható Fejlődési Célok Alapítvány 2020-ban hirdetett fotópályázatának díjátadóját a vírus miatt június utolsó hétvégéjén tartották meg. A Fotó II. kategóriában (amely egy korcsoport szerinti beosztás) 1. helyezést értem el a Szeszes virág című képemmel, melyet legörgetve meg is tudsz tekinteni. A kép története érdekes, mert habár beállítottnak tűnik, én nem nyúltam sem az üveghez, sem a virághoz. Szimplán valaki a Széll Kálmán téren jobbnak látta eldobni a kiürült üveget, a természet pedig csodákra képes, hát ki is nőtt belőle egy gyönyörű virág, nem foglalkozva a szeméttel mellette.

Az életemben fontos szerepet játszik a környezetvédelem és a természeti értékeink megóvása, ezzel a képpel szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy habár élni így is tudnak a növények, mégis esztétikusabb és egészségesebb egy tiszta környezetben.

Nagy örömömre szolgált, hogy a képemet és a mondanivalóját az FF Célok Alapítvány is kiemelkedőnek találta. A díjátadóra a Katasztrófavédelem támogatásával a Duna Napok keretében, Esztergomban került sor, ahonnan nem csak a fotósok, de a lelkes családok is sok kisebb-nagyobb nyereménnyel tértek haza.